27/5-1/6 Kristina Elmlund & Åsa Edlund

KRISTINA, skulptur & ÅSA EDLUND, måleriBild_Åsa_Kristina

VERNISSAGE
lördag den 27 maj kl. 11 – 18
UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR
27 maj – 1 juni, 2017

Galleri öppet
tisdag – söndag kl. 11 – 17.
Café öppet
tisdag – söndag kl. 11 – 16.
Stängt måndagar

KRISTINA ELMLUND, Skulptur
Jag dagdrömde och tecknade mycket som barn. Sedan 17 års ålder har jag arbetat aktivt med konst tack vare en klok bildlärare. I unga år gick jag som ”lärling” hos konstnärer i Skåne där jag hade utställning och fick uppdrag hos företag med bildformgivning. I Stockholm blev det Nyckelviksskolan.

Skapandet har alltid varit central, en livsbetingelse för mig. I perioder har den legat i dvala – småbarnsår, försörjningsplikt… Nu har jag möjlighet att fokusera, att välja större forum, att det som är viktigast för mig får ta plats.

Konstnärligt skapande är för mig oftast ofrivilligt personligt, framför allt i mina skulpturer. Jag kan vila i att arbeta med bruksföremål, t.ex urnor, där formgivning, estetik får det direkt personliga att stå tillbaka men aldrig försvinna.

Sammanfattning för denna utställning blir,
Livet kan som allt gå sönder.
Resan handlar om att laga, att bygga upp, att trygga upp.
Därför har jag svårt att se något vackert i det perfekta.

ÅSA EDLUND, Måleri
Efter att ha haft papper och penslar liggandes så har jag äntligen börjat ta upp måleriet igen.

Jag har i många år jobbat med färg och form. Började med att jobba i blomsteraffärer med vidareutbildning i blomsterbinderi sen efter det vart det inredning. Hade som mest 2 butiker inne i Stockholm med huvudförsäljning på tapeter och tyg och inredningsuppdrag hemma hos kund med att hjälpa till med färgsättning.

Det var då måleriet fick kliva åtsidan.
Jag började med att teckna med kol och blyerts med att allt skulle vara perfekt i perspektiv men numera är jag mera fri i mitt måleri och jobbar mer med känsla färg och form. I huvudsak så målar jag med akvarellfärger oftast med mera starkare färger än den klassiska akvarellen och även markera med tusch om det behövs så det blir någon form av blandteknik. Men det händer att jag även målar den mjukare mer flödande teknik som många anser att det är akvarell.

Inspirationen hittar jag överallt och omvandlar till mitt måleri. Sen är min kamera min bästa vän att fånga in motiv med för att sedan hamna på papper via min pensel. Jag förstorar även upp mina fotografier som jag tycker passar sig bäst bara som dom är.