Albert Fröling & Marta Lafuente – Måleri

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR 16 juni – 4 juli, 2018
Galleri & Café öppet:
tisdag – söndag kl. 11-16

VERNISSAGE Lörag 16 juni kl. 11-16

Albert Fröling från Holland och Marta Lafuente från Katalonien ställer ut sina verk på Galleri Roddarhuset i tre veckor i början av sommaren. Utställningen är ett samarbete med Nordic Art Agency som sedan en tid tillbaka jobbar med de båda konstnärerna.

Albert Fröling är en ny spännande konstnär. Energisk, orädd och ohämmad som han är i sitt måleri kan dels bero på att han inte har någon formell konstnärlig utbildning som begränsar och håller honom tillbaka. Grunden till hans skapande omfamnar och bejakar frihetskänslan och de tekniker som påminner om de stora abstrakta expressionisterna.
Albert har ställt ut sina verk i Holland, Belgien och nu även i Sverige.

Marta Lafuente arbetar i mixed media både inom måleri och fotografi. Hennes verk visar en stark personlig närvaro och energi, där motiven kretsar kring glädje, livet, minnen och moderskap. Ett måleri som är konsekvent, vackert och elegant sammansatt. Martas konstnärskap har redan lett till flera intressanta projekt, hennes arbeten i mixed media på papper eller trä, illustration av böcker publicerade av Lumen & Random House och några utsökta prisbelönta kort animerade filmer av hennes skisser. Marta har haft många utställningar i Spanien och USA.