Pirkko Mikkonen, Måleri

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR 8 – 13 september 2018
Galleri & Café öppet:
tisdag – söndag kl. 11-16

VERNISSAGE lördag 8 september kl. 11-16.

Mitt namn är Pirkko Mikkonen, född o uppvuxen i Stockholm och är nu nyinflyttad till ett fantastiskt  Vaxholm.

Form o färg har alltid varit en del av mitt liv det har tillfört det lilla extra i mitt liv. Jag har gått olika kurser genom åren såsom Kroki, måleri och senare keramik som jag praktiserat i 5 år där jag lärt mig mycket. Mina barn och mitt företag har varit i fokus i nästan 20 år men nu har barnen flyttat ut och företaget avslutat efter att händerna tyvärr tagit skada av allt degande. Företaget bestod av egentillverkade trolldegsfigurer i form av frukt o grönsaker som var en helt egen ide som jag sålde på olika mässor och marknader.

Livet har inte  alltid varit så enkelt, upp o nedgångar i livet har varit det som fått mig att måla och få utlopp för känslor som har varit jobbiga. Jag tog tag i målandet efter att jag råkat ut för en trafikolycka o blev sittande hemma och fick inte stödja på benet vilket var ganska frustrerande. Det fick mig att se möjligheten att  använda  ledigheten till det jag älskar.

Jag började skissa, måla och allt bara fanns där, det har blivit en färg explosion utan gränser som jag nu vill dela med mig av. Jag målar mestadels med akryl men har också använt mig av vattenfärgs-pennor. Verktygen jag använder är massor med olika penslar, händerna direkt på duken eller på spånskivor för att jag gillar det stumma materialet och trasor i massor. Mina målningar bara kommer, har inga riktiga planer för var det ska sluta, musiken är en stor del och den måste strömma ut från högtalarna för att få en härlig känsla i kroppen.

Nu går nästan all ledig tid till att måla, bara att få komma in i min lilla ateljé ger mig en euforisk känsla. Hoppas att du blir nyfiken på mina alster, titta gärna in på vernissagen.