31 maj – 12 juni, M-C Thorslund

03 VernissageMarie – Christine Thorslund
Måleri

VERNISSAGE 31 maj kl.11 – 16
Utställningen pågår 31 maj – 12 juni
Öppet: tis – sön kl.11-16
Stängt måndagar

Jag är uppvuxen med två kulturer, den svenska och den franska och har levt 15 år i Paris där jag utbildat mig på Konsthögskolan och har även tagit en konstteoretisk Magisterexamen på Sorbonne Universitetet.

I mitt konstnärskap är jag intresserad av frågeställningar som rör kulturarv och dess roll för mänsklighetens öde. En vistelse i Beirut 2011 och min upplevelse av det återuppbyggda Nationalmuseet efter år av inbördeskrig inspirerade mig och resulterade i en poetisk serie av stora akrylmålningar. Efter krigets slut genomfördes en beundransvärd restaurering av det sönderskjutna museet där många av skatterna skyddats genom ingjutningar i betong.

På senare tid har mitt bildspråk utvecklats runt frågor om flyktingar och rotlöshet i en värld där kulturarvet förloras mer och mer. I min strävan att uppnå en allmängiltighet i uttrycket har figurerna ofta gestaltas som tidlösa skepnader eller uråldriga skulpturer. De symboliserar människans ständiga sökande efter sina rötter och längtan efter tydlig förankring i sitt kulturarv – en problematik som engagerat henne i alla tider.

Efter vernissagen kl. 17.00
”Sånger kring havet” – Taube, Sibelius, Stenhammar mf.
Eric Thorslund, Tenor & Malena Karlsson, Piano