Christina Levinsson & Nils-Göran Johansson

Måleri
10 – 18 september 2011

’”Vi är ett konstnärspar som målat och haft utställningar i Sverige och utomlands i ca 25 år. Christina målar mest akvarell men ibland även i akryl. Nils-Göran målar i olja. Vi hämtar mycket av vår inspiration från Portugal där vi tillbringar vinterhalvåret och målar och håller målarkurser.

Christina – ”Det har alltid funnits ett behov hos mig att måla! Jag målar snabbt och med  inre känsla…..gärna med mycket vatten och starka kulörer. Det är så spännade att se hur färgen beter sig. Ibland låter jag färgen styra motivet, men jag målar också gärna bilder från platser där jag varit och från intryck jag samlat på mig. Måleriet kommer direkt från hjärtat! Jag känner mig alltid lycklig och fri när jag skapar och tiden försvinner omkring mig. Jag blir glad om jag kan förmedla något av detta till betraktaren. Då känner jag att jag har lyckats.”

Nils-Göran – ”För mig har måleriet blivit ett sätt där jag uttrycker något av mig själv.
Mitt måleri kommer inifrån mig och uttrycker mina upplevelser från den miljö som jag vistas mycket i. I Portugal – solen, havet, den blå himlen, den röda jorden och de gröna pinjeträden. I Sverige – det svenska landskapet med alla dess skiftningar. Jag vill att betraktaren skall stanna upp inför mina bilder och ge sig tid att vandra in i dem och släppa fram sin egen fantasi.”