Tomas Magnusson & Mari Kronlund

Kombinationen bild och musik – en spännande och positiv konstupplevelse.
28 augusti – 5 september 2010

Tomas Magnusson har sin första separatutställning i och med sommarens utställning i Galleri Roddarhuset. Samtliga tavlor har Tomas målat under år 2010. Inspirerad av tavlorna har Mari Kronlund parallellt jobbat med att komponera och spela in musiken. Tanken är att ljud och bild ska komplettera varandra och locka flera sinnen samt fördjupa upplevelsen för besökaren. Idén till utställningen har de haft länge och det är roligt att det nu blir av.

Tomas Magnusson började måla och teckna redan som liten, valde Estetisk bild på gymnasiet för att därefter gå Pernbys målarskola i 2 år. Han målar enkelt och färgglatt, oftast i akryl. Men till den här utställningen har Tomas jobbat enbart med sprayfärg, för färgens intensitet och för att den täcker bättre. Tomas bor i Vaxholm där han är uppvuxen och det är här han tidigare visat sina tavlor i olika samlingsutställningar; Lions samlingsutställning, Vaxholms Vårsalong och förra året på Höstsalongen i Roddarhuset.

Mari Kronlund har spelat piano sedan barnsben och började tidigt komponera egen musik. Hon gick på Adolf-Fredriks musikklasser och sedan på Stockholms musikkonservatorium Rytmus. Hon har även gått en tvåårig keramikutbildning på Sörängens folkhögskola. Mari använder sig av olika instrument i sin musik men spelar också in ljud som hon tycker är intressanta. Det kan vara ljud som finns i hennes vardag som hon skapar musik av. Mari vill arbeta med ljud och bild i olika konstellationer. Hon har bland annat gjort två kortfilmer med tillhörande musik i samarbete med och Reaktor Sydost. I en av filmerna samarbetade hon med kollegan Johanna Kalén.