Vivianne E Rosqvist

19 – 31 maj 2012

En utflykt ut i en värld där näbbiga målningar på glas får glädjen att vibrera. Underfundiga titlar och motivval ger betraktaren ofta något nytt att tänka på. Starka färger, modiga former och glasets transparans får Viviannes konst att leva och ständigt förändras.

-Jag tror på att välja glädjen. Färgen öppnar upp våra sinnen och humorn bjuder in och uppmuntrar oss att våga gå djupare i diskussioner och reflektioner över livet. Ibland kan färg och form ge oss en del av kraften att orka med vår vardag. Det är stort i all sin enkelhet.

Vivianne har många utställningar bakom sig, både i Sverige och utomlands. I mars i år deltog Vivianne på en jurybedömd utställning i centrum av Paris, i april på en samlingsutställning i Valetta, Maltas huvudstad och i en annan på slottet Plassenburg i Bayern. Efter flera andra internationella jurybedömda utställningar de senaste åren och två internationella utmärkelser är Viviannes konst spridd över världen. En av hennes glasskulpturer finns på Tempra Museum, Rabat, Malta och två andra på Villa Tempra, Mgarr, Malta. Ett verk är inköpt av Norrbottens länsmuseum. Hon är representerad i ett antal väntrum inom vården, i en entré till en kommunal förvaltning i Göteborg och i en annan entré till en Skönhetsklinik i Parma, Italien. 

Hennes verk är inhandlade av ett drygt 40-tal konstföreningar runt om i Sverige och hon har vid ett flertal tillfällen blivit inhandlad som första pris. Hon är som andra svenska invald i den franska sektionen av den internationella föreningen för kvinnliga konstnärer, FICF. På Galleri Margutta 51, nära Spanska Trappan i Rom, ingår några av hennes verk i den fasta delen av utställningen. Hennes verk finns dessutom i privata hem i Sverige, men även i USA, Luxemburg, Belgien, Holland, Tyskland, Italien, Malta, Danmark, Japan och Frankrike