25 maj – 13 juni, Måleri & konstglas

ROLF  LINDEGREN – Måleri
MORGAN PERSSON – Konstglas
VERNISSAGE 25 maj kl. 11 – 17
Öppet tisdag – söndag kl. 11-17

LivförsäkringROLF LINDEGREN – Måleri
Jag har min utbildning från Konstfack. Har arbetat med inredning, design, konstutsmyckningar, färgsättningar i offentliga, privata byggnader och bostäder. Jag arbetar nu på heltid med bildkonst i min ateljè på Gärdet i Stockholm.

Mina bilder är som oftast hämtade och inspirerade från människor och natur. I dom gestaltar jag ögonblick i vattenytors ljus och rörelse i landskapets växlingar, där finns också gränser mellan föreställande och abstraktioner.

”Det viktiga kanske är egentligen inte vad man målar, utan hur man målar”

IMG_5390 PSMORGAN PERSSON – Glas
Jag tilltalas av naivistiska bilduttryck med en psykedelisk underton där jag blandar skulptur och graal och där djur och natur ofta har en central roll. Mitt arbete är oftast experimentellt där jag letar efter direkta uttryck. Samtidigt lämnar jag väldigt lite åt slumpen då mina etsningar blanseras noggrant mellan det naiva och det exakta.

Sedan 2013 arbetar jag som frilansande formigare åt Målerås glasbruk.

”Morgan Persson har blivit de gyllene fåglarnas, ugglornas mästare. Hans graalverk är österländskt praktfulla, glittrar och glänser i guld och silver. Detaljerna i fåglarnas fjäderdräkt graveras likt en etsning på plåt inför ett grafiskt blads tryckning. En bild av en blomma strålar, blir till abstrakt ornamentik som förstärker det orientaliska, det sagoaktiga”. / Mailis Stensman

IMG_6324 PS