6/8 – 12/8 Pia Erlandsson, måleri. samt samlingsutställning

Vernissage 6/8Systrar_Pia Erlandsson_6_12aug16_program
Utställningen pågår till 12/8
Pia Erlandsson, måleri samt samlingsutställning

Född 1961 i södra Halland, boende i Göteborg

Lusten att måla har funnits så länge jag kan minnas, men istället för att satsa på konsten flyttade jag från Halmstad i unga år och utbildade mig till arbetsterapeut.
Efter några yrkesverksamma år lockade måleriet alltmer och jag gick en grundutbildning på Gustavus Primus målarskola i Göteborg.Har arbetat som konstnär på heltid sen 2007.

I mitt måleri gestaltar jag oftast människor där jag vill fånga en känsla, ett uttryck, en rörelse. Försöker hitta spänning och harmoni mellan färger och former, ljus och mörker. Jag kan vara noga med vissa detaljer och tydlighet hos människan men bakgrunden av målningen är oftast abstrakt vilket ger betraktaren frihet att skapa ett eget rum. Tekniken har varit akvarell under många år men för närvarande arbetar jag även med akryl på duk.

För mig är en målning en berättelse där färgerna och formerna är orden.

ROLLS Gallery från Uppsala gästar Roddarhusets galleri under fyra veckor i sommar. De arrangerar fyra olika samlingsutställningar med högklassig, svensk och internationell konst. Grafik och original från ett 40-tal konstnärer.

De tre sista veckorna medverkar framstående Gästartister