Skulpturpark 2012

AVTÄCKNING AV SKULPTUR ” Dröm om annan strand – från BÔE till GRYNNA ” Lördagen den 26 maj kl. 13.00 Vivianne E Rosqvist, glas, och Astrid Gillenius, skulptör. Hela sommaren står deras skulptur utanför Roddarhuset direkt vid vattnet med Södra Vaxholms fjärden som bakgrund.

Astrid Gillenius, skulptör och Vivianne E Rosqvist, glaskonstnär, träffades på ett galleri på västkusten och ideén om ett gemensamt projekt uppstod. Att låta materialen sten, metall och glas mötas. Nu ett och ett halvt år senare ställer de ut sitt första gemensamma verk, vid stranden bredvid Galleriet Roddarhuset, i Vaxholm. Samarbetet fortsätter för att resultera i utställningar med fler gemensamma verk de närmaste åren.

De tillhör två generationer Astrid född 1982 och Vivianne född 1955. Deras vardag finns oftast i två länder. Vivianne målar sina glas i Göteborg i Sverige. Astrid arbetar mest med metall framförallt med brons i Florens i Italien. Graniten tampas hon med i Bohulän, nu senast med båten i verket Drömmen om en annan strand – från bôe till grynna. Granitbåtens tyngd är en symbol för grund som kallas bôe på bohusländska och grynna på Sveriges östra kust. Grund som nödvändig stabilitet för drömmande seglatser med färgglada glassegel till andra stränder. Kanske även från grynna till bôe?

Material: Röd bohuslänsk granit, metall, målat glas