Om

Roddarhuset är en kreativ mötesplats för kultur och upplevelser!

Här finns galleri, butik och café med vidunderlig utsikt över Södra Vaxholmsfjärden. DSC_0335Här kan du sitta och fika i gräset eller på bryggan, titta på sjölivet och höra vågorna slå mot stranden. Varje år har vi ca 15 konstutställningar samt en julutställning/marknad lördag och söndag den 2:a och 3:e advent.  Förutom utställningarna används galleriet flitigt. Vi har uppskattade musikkvällar, olika konst- och yogakurser. Galleriet har också blivit en uppskattad lokal att hyra för fest, konferens, dop och andra evenemang.

Sedan 2011 arrangerar Roddarhuset Vaxholms skulpturpark i samarbete med Vaxholms stad. I Ekuddsparken, där Roddarhuset ligger, ställer konstnärer från hela landet ut skulpturer i olika tekniker och material. Flera verk har sålts till privatpersoner och ett verk har sålts till Österåkers kommun (”Nuna” av Tomas Lacke 2017).

Lite historik
Byggnaden är en del av Vaxholms kulturhistoria. Huset ritades av den kända arkitekten Cyrilus Johansson åt Vaxholms Roddförening. De huserade här från 1940 fram till 1990, när de flyttade till nya lokaler på Eriksö. År 2006 fick Jan Qvist och Helene Hombert Qvist kontrakt på huset. Här ville de skapa en mötesplats för konst, hantverk och design. Efter ett års omfattande renovering, invigdes Roddarhuset i Vaxholm 16 juni 2007 och galleriet hade sitt första vernissage.