Om

I Roddarhuset möter du konst, hantverk och design i gallerier och butik. Varje år visas ca 10 konstutställningar och i adventstid är det Jul på Roddarhuset. Musikkvällar och konstkurser erbjuds också.

Med caféets vidunderliga utsikt över fjärden intas lunch eller fika med fördel utomhus. I Ekuddsparken runt Roddarhuset kan Vaxholms skulpturpark beskådas, ett samarbete mellan Roddarhuset och Vaxholms stad sedan 2011.

I Roddarhuset finns även två ateljéer där Jan Qvist och Pia Forsström huserar.

Byggnaden är en del av Vaxholms kulturhistoria. Huset ritades av den kända arkitekten Cyrilus Johansson åt Vaxholms Roddförening. De huserade här 1940-1990, därefter flyttade de till nya lokaler på Eriksö.

Jan Qvist och Helene Hombert Qvist fick kontrakt på huset 2006. Efter omfattande renovering invigdes Roddarhuset i Vaxholm 16 juni 2007 och galleriet hade sitt första vernissage.
Sedan dess har vi visat konst och konsthantverk av kontnärer från hela Sverige, men också från Europa och USA. I år 2022 blir vårt 16 år och totalt 155 utställningari har vi hunnit med i Roddarhusets stora och lilla galleriet, 2 gånger har vi varit med på Affordable Art Fair i Stockholm och Vaxholms Skulpturpark har vi arrangerat varje sommar från 2011till 2021. Roddarhuset är idag en mycket uppskattad plats där besökaren får ta del av konsten, fika och njuta av havet!